Andrea Fedi (Southeast) wint Trofeo Laigueglia

Geplaatst op zondag 14 februari 2016 om 16:10

Foto: Sirotti

Andrea Fedi heeft de 53e editie van de Italiaanse eendagskoers Trofeo Laigueglia (1.HC) gewonnen. De 24-jarige Italiaan van Southeast was na 192,5 kilometer de sterkste van een selecte favorietengroep. Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF) werd tweede, vlak voor de Sloveen Grega Bole (Nippo-Vini Fantini).

De Italianen Nicola Gaffurini (Norda-MG Kvis Verga) en Danilo Celano (Amore&Vita) kozen al vroeg voor de aanval en kregen de Japanner Genki Yamamoto (Nippo-Vini Fantini) met zich mee. De voorsprong van de drie kwam even boven de zeven minuten uit, maar begon na honderd kilometer koers gestaag terug te lopen. Op dertig kilometer van de streep was er uiteindelijk niets meer van over.

Edoardo Zardini (Bardiani-CSF) was de volgende die het probeerde, in het gezelschap van Pierre Latour (AG2R La Mondiale). De Italiaan en de Fransman hielden een tijdje stand, maar werden vlak voor de laatste beklimming van de Monte Micheri ingerekend. Het voorste pelotonnetje was inmiddels wel flink uitgedund.

Drie kilometer voor de streep bleef er uiteindelijk een groepje van tien man over, met onder anderen Diego Ulissi (Lampre-Merida) en Damiano Cunego (Nippo-Vini Fantini). Zij konden het verschil echter niet maken. Southeast-renner Fedi slaagde daar met een geslaagde aanval in de afdaling wel in.

14-02-2016 Trofeo Laigueglia; 2016, Bardiani Csf; 2016, Southeast - Venezuela; 2016, Nippo - Vini Fantini; Colbrelli, Sonny; Fedi, Andrea; Bole, Grega; Laigueglia;

Het podium – foto: Sirotti

flag-it Trofeo Laigueglia 2016 (1.HC)
Uitslag: Laigueglia – Laigueglia (192,5 km)
1. flag-it Andrea Fedi (Southeast-Venezuela) in 5u00m55s
2. flag-it Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF) op 2s
3. flag-si Grega Bole (Nippo-Vini Fantini) allen z.t.
4. flag-it Fabio Felline (Italië)
5. flag-it Francesco Gavazzi (Androni Giacattoli-Sidermec)
6. flag-it Diego Ulissi (Lampre-Merida)
7. flag-fr Arthur Vichot (FDJ)
8. flag-it Matteo Busato (Southeast-Venezuela)
9. flag-it Matteo Montaguti (AG2R La Mondiale)
10. flag-fr Pierre Latour (AG2R La Mondiale) op 8s
Volledige uitslag


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties