Warren Barguil verwacht in vorm te zijn voor Ardennenklassiekers

Door Youri IJnsen, donderdag 28 januari 2016 om 08:56

Foto: © Giant-Alpecin

Ondanks het zware ongeluk van afgelopen zaterdag is Warren Barguil ervan overtuigd dat hij weer honderd procent is in het Ardense drieluik, eind april. De Franse kopman van Giant-Alpecin gaat vandaag onder het mes om zijn gebroken handwortelbeentje te laten behandelen.

Ongeluk op de terugweg
Voor het eerst doet een van de renners ook zijn verhaal over de toedracht van het ongeluk. Barguil beschrijft tijdens een persconferentie in zijn woonplaats Hennebont tegenover Ouest France het noodlottige voorval. “We reden terug naar ons hotel en iets verderop zag ik een auto aan de linkerkant van de weg rijden, nadat deze de bocht uit kwam. Ik dacht eerst dat de automobiliste zo hard reed dat ze de bocht niet kon houden, maar het ging helemaal niet hard. Ze bleef wel constant links rijden, maar remde pas vlak voor de frontale botsing. Ik reed op dat moment tussen de 47 en vijftig kilometer per uur, de auto met ongeveer dezelfde snelheid.”

De dood in de ogen aangekeken
De renners deden er vervolgens alles aan om de auto te ontwijken, maar slaagden daar bijna allemaal niet in. Er was simpelweg te weinig ruimte. “We weken uit, maar werden toch geraakt. Het was behoorlijk schokkend. Minutenlang bleven we op de grond liggen. We hebben toen gecheckt hoe het met iedereen ging en hebben dat daarna gecommuniceerd. Slechts één van ons wist de auto te ontwijken en hij belde ook gelijk de hulpdiensten. Het was een enorme chaos. De eerste drie dagen na het ongeval lachten we veel, omdat we dachten dat we positief moesten blijven. Maar nu besef ik dat we wel dood hadden kunnen zijn. Die gedachte bezorgt me koude rillingen.”


Bespaar tot 200 euro op een Polar Sporthorloge

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties