Vicenzo Nibali: “Het zal erg moeilijk gaan worden”

Geplaatst op zaterdag 30 april 2011 om 12:20

Vicenzo Nibali zal volgende week als één van de topfavorieten aan de start staan van de Giro d’Italia. De nummer drie van vorig jaar vindt dat de concurrentie erg groot is, maar gaf tegenover Biciciclismo aan toch kansen te zien: “Het zal moeilijk gaan worden, maar ik geef zeker nog niet op!”

De Italiaan ziet vooral in Contador zijn grootste concurrent: “Contador is zonder twijfel de beste ronderenner van het moment. Hij is altijd hongerig naar een overwinning. Ik zal geconcentreerd moeten blijven rijden en op sommige momenten boven mezelf moeten uitstijgen. Zijn aanwezigheid motiveert me daar enorm voor.”

Naast Contador ziet Nibali ook andere potentiële winnaars: “Scarponi heeft bewezen dat hij sterk is, Kreuziger is een enorm talent, Joaquim Rodriguez is een ervaren renner die sterk is in dit soort zware rondes en Menchov, want die weet hoe je een Giro moet winnen.”

Om voor de overwinning mee te kunnen strijden rekent de Italiaan op zijn ploeggenoten van Liquigas-Cannondale: “Ik heb het geluk dat er een enorm sterk team achter me staat, die me zullen bijstaan om mijn doel te bereiken. Aan het eind wint er een individu, maar dat lukt je niet zonder een team.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties