Boonen ziet zichzelf als kandidaat voor wereldtitel

Geplaatst op donderdag 28 april 2011 om 15:38

Na de verkenning van het parcours voor het komende wereldkampioenschap in Kopenhagen, ziet Tom Boonen zichzelf als kandidaat voor de regenboogtrui. Aan Sporza zegt hij meent dat het parcours hem wel moet liggen. Voor Philippe Gilbert is de omloop dan weer niet echt spek naar zijn bek.

“Het is een mooi, snel parcours”, analyseert Boonen. “Bij de verkenning reden we makkelijk 40 kilometer per uur, in een peloton dus wel de hele tijd meer dan 50. Het is geen lastige koers, maar wel voldoende zwaar om met de ‘juiste’ sprinters naar de finish te trekken. Wie een sprint wil ontlopen, zal het heel lastig krijgen.”

“Niet het parcours maar de aankomststrook zal bepalen wie favoriet is. En met deze finish kom je uit bij een zestal favorieten, waar ik bijhoor. Net als onder anderen Thor Hushovd, Matthew Goss, Tyler Farrar en een goeie Mark Cavendish”, aldus de wereldkampioen van zes jaar geleden in Madrid.

“Voor mij zal het heel moeilijk worden om het WK te winnen. Mijn kansen zijn klein”, weet Philippe Gilbert. “De aankomst is wel lastig. Ik ben er eens wat sneller opgereden en heb gemerkt dat toch wel steil en lang is. Wie te vroeg vertrekt, dreigt stil te vallen. Als Tom minder is, kan ik proberen een sprint te rijden, maar nu kijken we wel al ver vooruit.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties