‘Fusie tussen Lotto en FDJ in de maak’

Geplaatst op dinsdag 26 april 2011 om 22:51

Na zijn memorabele prestaties in de heuvelklassiekers trekken verscheidene ploegen, naar verluidt acht in totaal, aan de mouw van Philippe Gilbert. De Belg is einde contract bij Omega Pharma-Lotto, en bovendien valt die ploeg na 2011 waarschijnlijk uit elkaar. De Belgische nationale loterij zou echter plannen hebben om samen met FDJ één ploeg te vormen, zo schrijft Biciciclismo op basis van een artikel in L’Equipe.

De Belgische en de Franse nationale loterij zouden de handen in elkaar slaan om een sterkere positie te krijgen om Gilbert te kunnen behouden. “Vorig jaar al zouden de twee loterijen al het plan hebben opgevat om te fuseren en zo samen één groot team van nationale loterijen te vormen”, wordt een anonieme bron geciteerd, die stelt dat er binnenkort mogelijk weer rond de tafel wordt gezeten.

Met gebundelde krachten zouden de twee loterijen tegemoet moeten kunnen komen aan de looneisen van Gilbert, die nu naar verluidt 1,2 miljoen euro per jaar opstrijkt maar inmiddels zijn marktwaarde fors zag stijgen. Mochten de plannen ook werkelijkheid worden, dan komt Gilbert weer deels onder de hoede van Marc Madiot, die hem binnenloodste op het hoogste niveau en het altijd goed heeft kunnen vinden met het kamp-Gilbert.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties