Contador: “De nieuwe Contador komt uit mijn stichting”

Geplaatst op woensdag 30 december 2015 om 15:24

foto: Sirotti

Alberto Contador meldde eerst dat hij na 2016 zou stoppen met wielrennen, maar de Spanjaard heeft de deur intussen alweer op een kier gezet voor een langer verblijf in het peloton. Van de huidige renners vindt de Tinkoff-kopman Fabio Aru nog het meest op hem lijken, maar een nieuwe Contador is er nog niet, stelt hij in een interview.

“Momenteel is er niemand die honderd procent op mij lijkt”, vertelt El Pistolero. “Ik kan zeggen dat Fabio Aru op mij lijkt in sommige omstandigheden. Maar als er niemand is als ik, dan komt er hopelijk een renner uit mijn stichting. Uit de junioren of de beloften.” De stichting van de Girowinnaar van 2015 heet Fundación Alberto Contador.

Al meerdere malen heeft Contador geprobeerd de dubbel Giro-Tour te winnen, maar dat is hem tot op heden niet gelukt in één seizoen. “Een grote ronde winnen is al lastig, maar twee op rij is tien keer moeilijker”, zegt de 33-jarige klimmer, die wel denkt dat het geen onmogelijke opgave is.

Komend seizoen zal Contador niet voor de dubbel gaan. Hij zet alle pijlen op de Tour de France in misschien wel zijn laatste seizoen. De Spanjaard ziet zichzelf niet als grote favoriet. Alvast vooruit kijkend naar de strijd om de eindzege weet hij niet te kiezen tussen Chris Froome en Nairo Quintana. “Maar als ik iemand moet noemen, zeg ik Froome.”


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties