Rittenkoers rond Middellandse Zee nieuw leven ingeblazen

Geplaatst op zaterdag 5 december 2015 om 12:23

Cummings was in 2014 de laatste winnaar van de Ronde van de Middellandse Zee- Foto: Sirotti

De Ronde van de Middellandse Zee (Tour Méditerranéen) werd dit jaar op het laatste moment afgeblazen wegens financiële problemen, maar in 2016 kan er in februari weer gewoon gekoerst worden op de Zuid-Franse wegen. Onder de nieuwe naam La Méditerranéenne wordt er een doorstart gemaakt, staat in een persverklaring.

De rittenkoers, die onder leiding zal komen te staan van een compleet nieuwe organisatie, wordt verreden van 11 tot en met 14 februari. La Méditerranéenne is nog niet officieel opgenomen op de UCI-kalender en staat voorlopig alleen op de Franse kalender, tussen de Ster van Bessèges (3-7 februari) en de Ronde van Haut-Var (20-21 februari).

Hoewel La Méditerranéenne op papier een Franse rittenkoers is, vinden er in 2016 twee van de vier ritten plaats buiten de landsgrenzen. De ronde wordt afgetrapt met een zeven kilometer lange ploegentijdrit in het Spaanse Girona. Op de slotdag staat een etappe op Italiaanse bodem met finish in Seborga op het programma.

Acht WorldTour-ploegen
De organisatoren mogen bij de eerste editie direct acht WorldTour-teams verwelkomen: AG2R La Mondiale, FDJ, BMC, Trek Factory Racing, Giant-Alpecin, Sky, Lotto Soudal en Movistar. Verder staan ook Cofidis, Delko Marseille Provence KTM, Direct Energie, Fortuneo Vital Concept, Androni Giocattoli, Auber 93, Roth-Skoda en Roubaix Lille Métropole aan het vertrek.


100% Fietsbrillen : De keuze van Peter Sagan

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

De coolste tent ter wereld - al vanaf 39.99

Reacties Toon reacties Verberg reacties