Yorkshire zet in op WK

Door Youri IJnsen, donderdag 26 november 2015 om 11:01

Sfeerbeeld uit Tour de Yorkshire 2015 - Foto: Alex Broadway/SWpix.com

Yorkshire gaat op korte termijn meedingen naar de organisatie van het wereldkampioenschap wielrennen op de weg. “We verwelkomen de uitgaven beoordeling van de Britse regering die ons plan van februari 2015 ondersteunt”, zegt Sir Gary Verity in een statement wat in handen is van Cyclingnews.

‘Sterk bid’
“Alleen de laatste twee jaar al heeft Yorkshire laten zien dat het wielrennen in haar hart gesloten heeft”, gaat Varity, aanjager van bijna alle wielerinitiatieven in Yorkshire, verder. “Het fenomenale succes van het Grand Départ van de Tour de France en de nieuwe Tour de Yorkshire hebben laten zijn dat wielrennen niet alleen voor de lokale autoriteiten interessant is, maar ook voor inwoners, media, scholen, bezoekers en natuurlijk de renners die op onze wegen hebben gereden. Nergens anders in het Verenigd Koninkrijk zie je deze wisselwerking en samen maken we een enorm sterke zaak om het WK naar Yorkshire te halen. We kijken dan ook vooruit naar de verdere afspraken met de regering en de Britse wielerbond.”

Concurrentie voor Groningen-Drenthe
Met de komst van Yorkshire is het aantal landen dat het WK vanaf 2018 wil organiseren nu met vijf. De gegadigden zijn Innsbruck (Oostenrijk), Vicenza (Italië), Zug (Zwitserland), Yorkshire (Groot-Brittannië) en ons eigen Groningen en Assen (Drenthe). Initiatiefnemer Dick Heuvelman ontvouwde een jaar geleden tijdens een Weekendinterview zijn plannen voor het mogelijke WK in het noorden van Nederland. Daarin werd onder meer ook een concept opgenomen die ‘de Cauberg van het Noorden‘ moet realiseren. De WK’s van 2016 en 2017 zijn respectievelijk toegewezen aan Doha (Qatar) en Bergen (Noorwegen).


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties