Iris Slappendel vertrekt naar UnitedHealthcare

Door Youri IJnsen, vrijdag 13 november 2015 om 08:20

Iris Slappendel vervolgt haar carrière bij het Amerikaanse UnitedHealthcare. De 30-jarige Noord-Hollandse komt over van het Zwitserse Biglia, waar ze zich niet thuis voelde. Haar grootste succes op de weg is ongetwijfeld het Nederlands kampioenschap van 2014 in Ootmarsum.

Ontdekkingsreis
“Nadat ik al vele jaren professional ben, was ik op zoek naar een andere setting en nieuwe uitdagingen”, vertelt Slappendel op het digitale thuis van haar nieuwe ploeg. “Met UnitedHealthcare heb ik een ploeg gevonden die me een gevarieerd programma kan bieden, waar ik de belangrijkste wedstrijden uit Europa kan rijden en de kans krijg om meer koersen in Amerika te ontdekken.”

Ook para-atleet tekent bij UnitedHealthcare
Naast Slappendel, maken Annie Ewart, Diana Carolina Peñuela, Hayley Simmonds en Shawn Morelli komend seizoen eveneens deel uit van de blauwe formatie. Vooral Morelli is opvallend: de 39-jarige Amerikaanse diende haar land in Afghanistan en raakte door een bom in 2007 gehandicapt. Ze is door de explosie blind aan haar linkeroog, liep beschadigingen op aan haar nek en zenuwen en liep daarnaast een hersentrauma op. Ze richt zich voornamelijk op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.

 


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties