Drie individuele tijdritten in Giro 2016

Geplaatst op dinsdag 8 september 2015 om 12:38

foto: FLAVIO LO SCALZO

De Giro d’Italia telt volgend jaar drie individuele tijdritten. Wedstrijddirecteur Mauro Vegni heeft dat desgevraagd laten weten aan Cyclingnews. De eerste grote ronde van het jaar begint in 2016 in Nederland.

De openingstijdrit rond Apeldoorn telt op vrijdag 6 mei 8,1 kilometer. Gisteren onthulde de wedstrijdorganisatie dat de negende eveneens een individuele strijd tegen de klok is. Langs wijngaarden van Chianti zal dan een traject uit worden gezet van veertig kilometer, later die Giro volgt nog een klimtijdrit van twintig kilometer. Voor het eerst in tien jaar ontbreekt een ploegentijdrit in de Giro d’Italia.

Giro d'Italia 2016

Nederland ontvangt volgend jaar voor de derde keer de Giro d’Italia. Het wielerspektakel strijkt voor drie dagen neer in Gelderland. Apeldoorn is op vrijdag 6 mei de gastheer van een korte tijdrit, waarna er twee etappes zullen volgen over Nederlands grondgebied. De eerste voert van Arnhem naar Nijmegen (180 km), de tweede van Nijmegen naar Arnhem (190 km). Beide ritten zijn volgens de organisatie uitstekend geschikt voor het sprintersgilde. Op de maandag vindt een overtocht naar Italië plaats, waarna de Giro zijn weg op dinsdag 10 mei zal vervolgen.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties