Tour de France laat leiderstruien inspireren door Mondriaan

Geplaatst op vrijdag 13 april 2018 om 17:17

foto: ASO

De Tour de France heeft de nieuwe leiderstruien voor de editie van komende zomer gepresenteerd. Partner Le Coq Sportif heeft de designs van de vier tricots geïnspireerd door de oude werken van Piet Mondriaan. De Nederlandse kunstschilder staat bekend om zijn kenmerkende horizontale en verticale zwarte lijnen, en primaire kleuren.

Het gaat om de gele, de groene, de bolletjes- en de witte trui waarop meerdere vlakken te zien zijn. De truien zijn bedrukt met verschillende tinten van de betreffende kleur om het kleinood een geometrische look te geven. Op de foto’s moet je even goed kijken om het te zien; kantel desnoods je scherm om de tinten te zien. Daarnaast is in tegenstelling tot de vorige jaren de kraag van de leiderstruien verdwenen.

Mondriaan is wereldberoemd en een pionier van de abstracte en non-figuratieve kunst. In Frankrijk staat hij bekend als Mondrian, nadat hij in Parijs was gaan wonen en zijn naam veranderde. De truien zijn ook een verwijzing naar de combinatietrui (ook wel lapjestrui) van weleer.


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties