Tour 2018: In deze tenues rijden de 22 ploegen

Door Nick Doup, vrijdag 6 juli 2018 om 13:55

foto: Sirotti

De Tour de France is ook dit jaar weer het podium voor veel ploegen om in een ander tenue te rijden. Een goed doel, een andere sponsor of te veel overeenkomsten met de leiderstrui der leiderstruien. Allemaal redenen om in een ander tricot te gaan rijden. Op welke truitjes moeten we de komende drie weken gaan letten? We zetten ze voor je op een rijtje!

Aangepaste tenues
Vijf ploegen rijden in een ander tenue dan normaal. LottoNL-Jumbo’s gele trui lijkt te veel op de leiderstrui, dus zijn de kleuren omgedraaid. Lotto Soudal heeft door een speciale sponsoractie (New Lotto) een volledig rood tricot. Trek-Segafredo kiest net als vorig jaar voor een wit shirt met rode accenten.

Sky rijdt niet in het wit met lichtblauw, maar in het wit met zwart, om aandacht te vragen voor het plasticprobleem in de oceanen. Mitchelton-Scott heeft een kleine verandering doorgevoerd. Op de voor- en achterkant van het shirt prijkt Let’s Go-Scott. Mitchelton staat die plek af aan een andere geldschieter.

De andere ploegen
Alle andere ploegen (zeventien) rijden in hun normale tenues, zoals we die kennen van de eerste zes maanden van het seizoen. Peter Sagan rijdt als wereldkampioen in zijn regenboogtrui; zijn ploeggenoten bij BORA-hansgrohe blijven in het zwart met mintgroen koersen. Bekijk hier op welke truitjes je moet letten de komende Tour!


Opruiming Fietsschoenen: korting tot wel 50% op topmerken

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties