Canyon presenteert nieuwe Lux-serie voor de mountainbike

Geplaatst op dinsdag 26 juni 2018 om 12:00

foto: Canyon Bicycles

Fietsenproducent Canyon heeft vandaag de nieuwe Lux onthuld. Het Duitse merk wil met deze mountainbike een vervolg geven aan eerdere successen. Het doel van de ingenieurs was om de ultieme full suspension XC te ontwikkelen.

De lichte full suspension is in opkomst en zorgt bij de biker voor meer grip en comfort onder alle omstandigheden van het mountainbiken. De Lux werd gebouwd met als opdracht het frame en de vork niet zwaarder dan twee kilogram te maken.

Canyon CF SL 8.0 – foto: Canyon Bicycles

Daarnaast wilden de ontwikkelaars altijd twee bidonnen van 800 ml kwijt kunnen. De tractie op steile klimmen is verbeterd doordat de 100 mm demper horizontaal is afgesteld op de Lux en de suspension linkage een vernieuwing heeft ondergaan.

De Lux-serie kent zes verschillende modellen. De vier versies van de Canyon Lux CF SL hebben voorvork van een 110 mm. De prijzen voor deze fietsen beginnen vanaf 2.599 euro.

Canyon CF SLX 9.0 Frame – foto: Canyon Bicycles

De twee andere versies zijn high-end. De Canyon Lux CF SLX heeft een voorvork die tien millimeter korter is, waardoor het gewicht ook lager ligt. Bij vier uitgaven zijn verstelbare zadelpennen (dropper posts) inbegrepen. Bij de basismodellen van de CF SL ontbreken die.

Canyon-uithangborden Mathieu van der Poel en Pauline Ferrand-Prévot hebben op de Canyon Lux dit seizoen al diverse podiumplaatsen behaald tijdens de World Cup mountainbike.


Bespaar tot 200 euro op een Polar Sporthorloge

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle wielerkleding van La Machine : Gratis verzending tijdens de Tour

Reacties Toon reacties Verberg reacties